Advies op maat van de SESAM-Academie

On: 02/07/2012
In: Nieuws
Views: 975
 Like

De provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds reikten op 18 juni jl. aan 34 stichtingen waardebonnen uit voor gratis professioneel advies. En Nieuwe Garde is een van deze gelukkige stichtingen die in het Provinciehuis in Den Bosch een voucher overhandigd kreeg van Brigite van Haaften-Harkema, gedeputeerde Jeugd, Cultuur en Samenleving. Wat betekent dit? Het betekent dat er eind deze zomer vijf dagdelen een adviseur van de SESAM-academie over de vloer komt bij Nieuwe Garde. Dit adviesbureau gaat de stichting van binnen en buiten bekijken om ons belangeloos professioneel advies te geven hoe we nu en in de toekomst draaiende kunnen blijven.

Een veel gehoorde wens van de stichtingen is verbetering van PR en het optimaal maken van de organisatie. Nieuwe Garde wil vooral de grote groep studenten in Tilburg bij projecten betrekken. Hoe zorgen we er voor dat studenten of net afgestudeerde ons kunnen vinden? Hoe kunnen wij die groep helpen? En wat kun hun rol zijn binnen Nieuwe Garde? Onder andere deze vragen leggen we voor aan de adviseur, met wie we samen rond de tafel gaan zitten. Het wordt spannend, het wordt groots, het blijft Nieuwe Garde, maar dan met een aantal tandjes erbij.

(Vind Nina in dit zoekplaatje.)

We hebben het geluk deze actie nog net mee te kunnen pikken, want na deze keer houdt de waardebonnenactie op te bestaan. Vice-voorzitter van het Cultuurfonds Peter Neeb: “We vinden het belangrijk om culturele organisaties te ondersteunen met een financiële bijdrage of advies. Zo kunnen zij zich verder ontwikkelen en wapenen voor de toekomst. De afgelopen vier jaar hebben we zo’n 180 organisaties geholpen.” “Dit project is nu ten einde, maar we blijven cultureel vrijwilligerswerk stimuleren met de Buurtcultuurfondsen”, aldus de vice-voorzitter. “Hiermee willen we kunst en cultuur nog dichter bij de mensen brengen.” (Bron: Prins Bernhard Cultuurfonds)

Tags:

Leave a Reply