Terugkijkend op de meimarkt

On: 20/05/2013
In: Uncategorized
Views: 833
 Like

Op 18 en 19 mei stond Nieuwe Garde Tilburg op de meimarkt met een kraam vol kunst, snuisterijen, een inpak- en zoekservice en enkele veilingen.

De avond begon in een heerlijke chaos. Ondanks de duidelijk aangegeven aanrijroutes, stond het verkeer geregeld vast in centrum. Desondanks wisten we snel onze kraam op te bouwen en tegen tienen waren we officieel geopend. Ons plekje op het Koningsplein was een fijn gelukje: meteen na de bieb aan de linkerkant, duidelijk zichtbaar voor iedereen die het plein op wandelde. En bekijks hadden we! Niet verrassend, gezien de oorspronkelijke schilderijen, foto’s en sculpturen, gedoneerd door creatieven uit ons netwerk. Om een nog breder publiek aan te spreken, verkochten we ook een hoop ander spul: boeken, kleding, electronica, fietsen. En ze waren in trek! Al op de zaterdagavond had al een hoop spullen een nieuw baasje gevonden.

De nacht brengt veel leven op de meimarkt, dat bleek duidelijk. De inpakservice (‘wij pakken uw aankopen in voor slechts 20 cent!’) bleek ook handig te zijn voor het inpakken van gewillige voorbijgangers. En ook de kunst was ‘s nachts in trek! De meerderheid van de werken ging in de avond en nacht over de spreekwoordelijke toonbank.

In de ochtend vond het wisselen van de wacht plaats. Onze nachtbrakende standhouders mochten welverdiend hun bed op gaan zoeken, waarna er weer een nieuw bescheiden blik verkopers opengetrokken werd. De laatste nachtelijke meimarktbezoekers (de echte diehards) dropen in de loop van de ochtend af, waarna er in alle rust weer een nieuwe, mooie dag begon. En een mooie dag was ‘t. Stralend weer en veel (dagjes-)mensen. Heel veel kijken, aardig wat kopen, zoals dat gaat op een meimarkt.

De opbrengst die we gemaakt hebben, stoppen we direct in de stichting om weer mooie, nieuwe projecten neer te kunnen zetten. Zoals altijd proberen we zo veel mogelijk kosteloos of via sponsoring te realiseren, maar een klein beetje financiën achter de hand is altijd fijn.

De werken die we uiteindelijk niet verkocht kregen, heeft het bestuur van Nieuwe Garde Tilburg onderling verdeeld; aan weggooien of achteloos rondstrooien deden we niet, kunst verdient een goed baasje.

We meldden het al via onze Facebook, maar bij dezen nog maals: dank aan onze altijd actieve vrijwilligers, aan de bijdragende kunstenaars die hun werkjes de wijde wereld in wierpen, aan degenen die hun oude spullen aan onze kraam doneerden en aan de weergoden die ons het mooie weer bezorgden.
En ook aan iedereen die onze kraam bezocht voor een praatje of een aankoop.

Wij vonden het ontzettend leuk om te doen!

Wat ons betreft: volgend jaar weer!

Tags:

Leave a Reply