Acht uur overwerken

Acht uur overwerken voor het goede doel

8UO is een uniek project georganiseerd door het landelijke creatieve netwerk Nieuwe Garde. Na het succes van de eerste edities, gaan creatieven in verschillende steden ook dit jaar aan de slag voor goede doelen. De creatieven zetten hun kwaliteiten in om de goede doelen te helpen bij het bedenken van bijvoorbeeld een publiciteitscampagne, het ontwikkelen van een communicatieplan of het uitwerken van een heel nieuw concept. Lees hieronder meer over de steden die dit jaar meedoen.

Na succesvolle eerdere edities elders in het land, gaan ongeveer 25 creatieven dit jaar ook in Tilburg aan de slag voor ongeveer vijf goede doelen. Voorafgaand aan 8UO zullen verschillende creatieven zich aanmelden om zich vrijwillig in te zetten voor deze goede doelen. Na een selectie van de aanmeldingen op grond van kennis en ervaring zullen wij 5 projectteams samenstellen.

Nieuwe Garde Tilburg geeft je de kans om in 8 uur je goede woudlopersdaad te doen en je maatschappelijke bijdrage te leveren.

Resultaat: de rest van het jaar kun je naar eer en geweten in je vrije tijd gaan vogelen, achter je playstation gaan zitten of gezellig met je partner naar de schoonfamilie: je geweten is schoon! Verder is er natuurlijk nieuw talent te scouten (stel dat je het rustiger aan wilt gaan doen),kun je gezellig bijkletsen met andere professionals en goede doelen en is het erg leuk om eens een roedel jonge creatieven aan het werk te zien.

Tot de dag van het project blijft het voor de deelnemers spannend met wie hij/zij in een projectteam komt en voor welk goed doel men gaat overwerken! Vanaf 18.30 uur start en om ongeveer 02.00 uur eindigt het overwerken. 5 mentoren begeleiden en motiveren ieder één projectteam tot in de late uurtjes.

Om ongeveer 02.00 uur eindigt het overwerken en presenteren de projectteams ieder hun uitkomsten aan de goede doelen, de andere teams en aan de bezoekers. Aansluitend is er een borrel, waar men de gelegenheid krijgt met elkaar in gesprek te gaan en te dansen, om de inspanningen die zijn verricht neer te leggen.

2009

2010

2011

2012

2013