2011

Acht Uur Overwerken was een groot succes, dit dankzij:

Kim Pattiruhu – Projectleider Acht uur overwerken voor het goede doel.

N.0

  • Mentor: Wim Verhoeven
  • Casus: Identiteit in beeld brengen van nieuwe organisatie

1. Xander Beks
2. Mariša Goedhart
3. Bart Jan Hoogink
4. Jules Pulles

Onemen

  • Mentor: Jan Willem van Rijnberk
  • Casus: Battleactie met BN-ers

1. Lukas Meijsen
2. Pia van de Berg
3. Max Sigmans
4. Roel Beuseker

Zorgdier

  • Mentor: Gijs Besselink
  • Casus: Ontwerp flyer, en wijzigingen doorvoeren website aansluitend op campagne

1. Jana van de Ven
2. Bart Blewanus
3. Jim Korsten
4. Guido Castagna

Vincentius

  • Mentor: Barteld Hartstra
  • Casus: bewoners van vincentius meer betrekken bij maatschappij (sociale boost)

1. Sanne Evertz
2. Marco Maas
3. Veronica Rubio
4. Bridget van Zundert

Elimu Mount Elgon

  • Mentor: Peter Jong
  • Casus: Het Tilburg Open dient een zeer aansprekende huisstijl te krijgen.

1. Stijn Fikke
2. Jan Dijkshoorn
3. Niels van Loon
4. Bram van Mensvoort

Wij mochten dit project uitvoeren in de super toffe Locatie Villa Media.

Er werd voor ons heerlijk gekookt door cinconetti.

Er waren inspirerende optredens door; Theater van de Verloren Tijd, Frans en Eddie en Niels “on Wheels” Bazelmans.

De verwachtingen die ik van 8UO had waren minimaal omdat ik het project niet kende en van te voren ook niet veel info heb gehad.

De ervaring was echter prima, hoewel ik graag meer samen had gewerkt met de creatieven tijdens het project, zodat we elkaar hadden kunnen ondersteunen en van informatie kunnen voorzien. Dit had ook voorkomen dat ik me tijdens het werk van de creatieven wat “verloren” voelde.

Het resultaat van de creatieven was een erg mooi logo dat ik heb gebruikt voor de brieven naar fondsen. Het idee om schoolgaande jeugd te koppelen aan onze cliënten heeft geen vervolg gekregen. De sponsoring voor de dierenweide/kinderboerderij is inmiddels beëindigd en de weide gaat er komen na realisatie van de nieuwbouw.

- Vincentius-ASVZ

Tijdens 8UO in 2011 werden wij in Tilburg verrast door een groep jonge communicatieprofessionals die in zeer korte tijd een ijzersterke slogan en presentatie voor onze stichting ontwikkelden.

De input voor onze website wordt verwerkt in een nieuwe opzet die eind van dit jaar klaar is.
De slogan hebben wij reeds integraal toegepast.

- Zorgdier

Foto’s door Diana Broeders zijn op ons Flickr-profiel te bekijken.

Video’s door Anne-Mer Verrips en Pricilla Molle (Twitter: pricillaa)

Voor meer video’s : Klik hier

8 Uur Overwerken voor het goede doel
8UO is een uniek project georganiseerd door het landelijke creatieve netwerk Nieuwe Garde. Na het succes van de eerste edities, gaan creatieven in verschillende steden ook dit jaar aan de slag voor goede doelen. De creatieven zetten hun kwaliteiten in om de goede doelen te helpen bij het bedenken van bijvoorbeeld een publiciteitscampagne, het ontwikkelen van een communicatieplan of het uitwerken van een heel nieuw concept. Lees hieronder meer over de steden die dit jaar meedoen.
Na succesvolle eerdere edities elders in het land, gaan ongeveer 25 creatieven dit jaar ook in Tilburg aan de slag voor ongeveer  vijf goede doelen. Voorafgaand aan 8UO zullen verschillende creatieven zich aanmelden om zich vrijwillig in te zetten voor deze goede doelen. Na een selectie van de aanmeldingen op grond van kennis en ervaring zullen wij 5 projectteams samenstellen.
Tot 25 Maart blijft het voor de deelnemers spannend met wie hij/zij in een projectteam komt en voor welk goed doel men gaat overwerken! Vanaf 18.30 uur start en om ongeveer 02.00 uur eindigt het overwerken. 5 mentoren begeleiden en motiveren ieder één projectteam tot in de late uurtjes.
Om ongeveer 02.00 uur eindigt het overwerken en presenteren de projectteams ieder hun uitkomsten aan de goede doelen, de andere teams en aan de bezoekers. Aansluitend is er een borrel, waar men de gelegenheid krijgt met elkaar in gesprek te gaan en te dansen, om de inspanningen die zijn verricht neer te leggen.

Wij danken alle deelnemers en de loactie Villa Media en ciconetti voor het lekker eten, de groenten kwamen van cruyssen.