2012

Acht Uur Overwerken

Op 30 maart 2012 organiseerde Nieuwe Garde Tilburg weer Acht Uur Overwerken voor het Goede Doel. In kleine teams, bestaande uit een aantal creatieven en een mentor, werd gewerkt aan opdrachten voor verschillende goede doelen. Denk hierbij aan o.a. huisstijlen, communicatieplannen, websites, logo’s, merchandise, reclamecampagnes en andere direct toepasbare producten of concepten. Een bijzondere ervaring, een bijdrage aan de maatschappij, nieuwe mensen leren kennen en een aanvulling op je cv of portfolio. Dat is allemaal mooi meegenomen als je meedoet aan 8UO!

Namens ons hele team, vooral ook namens alle enthousiaste goede doelen, willen wij alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun tijd en inzet bij 8UO 2012. Dankzij eenieder van hen is ‘8 Uur Overwerken voor het Goede Doel 2012’ Tilburg écht zeer geslaagd te noemen. Uiteraard blijven wij vanuit Nieuwe Garde Tilburg ook de goede doelen volgen en zullen we op de website, de Facebook-pagina van Nieuwe Garde Tilburg en in de nieuwsbrieven aandacht besteden aan de resultaten op korte en langere termijn.


Digitale groep

Tilburg heeft de primeur: voor het eerst in Nederland zette Nieuwe Garde een digitale groep op poten. Dit zorgde ervoor dat degenen die niet fysiek aanwezig konden zijn, toch mee konden doen aan 8UO. Onder begeleiding en dankzij de organisatie van Jan Kees van Woezik (base42) en Luc Princen (To Wonder Multimedia) ging de projectgroep via online media – Google Hangouts op Google+ en BaseCamp – aan de slag voor StopAidsNow. En met succes! (zie het juryrapport hieronder) Het digitale experiment overtrof onze verwachtingen en zal een blijvertje zijn voor 8UO.

Voor een uitgebreidere omschrijving kun je terecht op website van To Wonder en wil je het ‘live’-verslag van minuut-tot-minuut herlezen, dan kan dat op onze statuspagina. Voor degenen die interesse hebben in online samenwerking, heeft Luc Princen een handleiding online gezet.


Juryrapport

Overall winnaar

Voor Nieuwe Garde Tilburg was het interactieve concept van Stop AIDS Now! de nummer 1 van 8UO, vanwege de manier waarop het eindproduct de Nieuwe Gardisten direct aansprak in speelsheid en toepasbaarheid op een evenement; ‘Ik zou het zeker willen hebben en daardoor meteen en duidelijk bijdragen aan het goede doel’ was de opmerking van een jurylid dat de deal sloot. Het overall concept van ‘de onthulling is breed inzetbaar en prikkelend’.

Het heeft de jury behaagd 4 extra awards toe te kennen in de volgende categorieën:

Beste kernconcept

Het team van Best Buddies liet zien dat met humor een beladen onderwerp fris gebracht kan worden. De kern was geweldig, nu nog het totaalplaatje.

Beste slogan

Dit was een moeilijke keuze aangezien alle slogans sterk waren te noemen. Echter de gevoelige snaar van de doelgroep werd met de slogan voor Stichting Stadsbomen het beste geraakt. Iedere trotse Tilburger zal zich in deze statement kunnen vinden.

Beste strategie

Bij de Stichting Tess lag een duidelijke ‘middel’ vraag. Het team stapte daar gedurfd vanaf en bedacht een totaalstrategie in de krappe tijd, met zelfs een uitgewerkt website voorstel. Vooral het strategische element geeft dit concept waarde.

Beste uitwerking

De kern van het concept voor Super Youth was krachtig maar niet compleet uitgewerkt. De ondersteunende middelen daarentegen zijn direct inzetbaar voor de opdrachtgever en tot in detail (persbericht, sponsorbrief) uitgewerkt.

Sponsoren

Een avond als deze bestaat bij de gratie van sponsoren, partners en vrijwilligers. Aan deze editie droegen een hoop organisaties hun steentje bij. Wie dat waren, vind je op deze pagina.

Foto en Video

Gedurende de avond hebben Diana Broeders en Martijn Kool foto’s gemaakt om deze editie van 8UO mooi na te laten voor het nageslacht. Deze fikse verzameling is op ons Flickr-profiel te vinden of op onze openbare Facebookpagina.
Ook zijn er video-opnames gemaakt, zowel vanuit de Fontys ACI, door Lokale Omroep Tilburg als door Red Sun Visuals. De impressie van Lokale Omroep Tilburg vind je hier.
Ons eigen Beeldkanon maakte onder begeleiding van Red Sun Visuals de volgende video:

Ook IEMES.TV maakte een reportage over de avond:


Vrijwilligers

Organisatie: Liesbeth de Beer
Piet van Beurden
Suzanne de Gooijer
Ties van de Ven
Nina Arts
Robert Proost
Goede doelen: Tessa Erkens (Best Buddies Nederland)
Bram van Beurden (Stichting Stadsbomen)
Jurgen Schijvens (Stichting Tess)
Wijnand van der Werf (Stop AIDS Now!)
Rebecca ter Mors (Super Youth)
Workshops: John Kraijenbrink (Yoga)
Manon Bonefaas (Social Media)
Carlijn Stevens (Geuren)
Entertainment: Carlijn Stevens (Aroma Jockey)
Ties van de Ven (Disc Jockey)
André Badjebeir (Video Jockey)
Jeroen Geurts (Live-muziek)
Fotografie: Diana Broeders
Martijn Kool

 

Best Buddies Nederland

Mentoren:  Hans van Mook
Grad Peters
Deelnemers: Rene Dommisse
Els Gysbrechts
Jules Pulles
Paula Bartoszuk

 

Stichting Stadsbomen

Mentor:  Ronald Leijten
Deelnemers: Birgit van der Wiel
Dhinand Kleine
Dirk Stolk
Dennis de Bakker
Lieke van Deursen

 

Stichting Tess

Mentor:  Els Kersten
Deelnemers: Jens van Breemen
Valerie Vugts
Ardwin Poppelaars
Stefan van Luijk
Saar Trouw

 

Stop AIDS Now!

Mentoren:  Jan Kees van Woezik
Luc Princen
Deelnemers: Nadine Roestenburg
Luuk Wouters
Leonie Brinks
Esther van Rooijen

 

Super Youth

Mentor:  Erik Frey
Deelnemers: Hidde Verhoeven
Maurits Spijkerman
Annemarijke op de Laak
Roel Beuseker

 


8UO Online