8 Uur Overwerken

Acht uur Overwerken voor het Goede Doel (8UO) is een uniek project georganiseerd door verschillende organisaties in Nederland en daarbuiten.

Acht Uur Overwerken 2012

Acht uur Overwerken voor het Goede Doel (8UO) is een uniek project georganiseerd door verschillende organisaties in Nederland en daarbuiten. Ieder jaar gaan creatieven in verschillende steden aan de slag voor goede doelen. Creatieven zetten hun kwaliteiten in om goede doelen te helpen bij het bedenken van bijvoorbeeld een publiciteitscampagne, het ontwikkelen van een communicatieplan of het uitwerken van een heel nieuw concept.

Sinds 2009 wordt 8UO ook door Nieuwe Garde Tilburg georganiseerd, wat ieder jaar een succesvolle en geslaagde avond was. Ook in 2015 vindt 8UO in Tilburg plaats, en wel op vrijdag 27 maart. Voorafgaand aan 8UO kunnen creatieven zijn aanmelden om zich vrijwillig in te zetten voor goede doelen. Indien er meer aanmeldingen dan plekken zijn zal NGT een selectie van aanmeldingen op grond van kennis en ervaring maken en daarmee vijf projectteams samenstellen.

Tijdens 8UO heb je als creatief de kans om in acht uur tijd een goede daad te doen en een maatschappelijke bijdrage te geven. Resultaat: de rest van het jaar kun je naar eer en geweten in je vrije tijd gaan vogelen, achter je playstation gaan zitten of gezellig met je partner naar je schoonfamilie gaan: je geweten is schoon! Daarnaast is er natuurlijk nieuw talent te scouten en kun je andere creatieven, professionals en goede doelen leren kennen.

Tot de avond van 8UO blijft het voor de creatieven spannend met ze in een projectteam komen en voor welk doel ze gaan overwerken. Om 18.00 uur wordt er gegeten en om ongeveer 02.00 uur eindigt het overwerken. Ieder projectteam wordt begeleid en gemotiveerd tot in de late uurtjes door een mentor. De avond wordt afgesloten met een pitch van resultaat van ieder projectteam. Afsluitend is er een borrel, waar alle overwerkers de gelegenheid krijgen om nog even met elkaar in gesprek te gaan, iets te drinken en te dansen.

Zin om over te werken? Meld je HIER aan!

Leave a Reply