Petozzi

In het kort staat Petozzie voor: een telkens wisselde mix van ingrediënten die goed vullen. Letterlijk pakken we dit bijvoorbeeld op door bij elke Petozzie (er samen voor) te zorgen dat niemand honger heeft. Figuurlijk zorgen we voor vanalles. Dat kunnen interessante sprekers, muzikanten, en activiteiten zijn die de hoofden van de mix aan creatieven vullen. Maar ook een filmpremiere, campagne of kunstvertoning behoort tot de ingrediënten die een Petozzie kunnen vullen.

5456146048_d4f65e8f5c_o

“Van oudsher stond de petozzie bekend als een soep die als maaltijd opgediend werd.”

Wat houdt het in?
In het kort staat Petozzie voor: een telkens wisselde mix van ingrediënten die goed vullen. Letterlijk pakken we dit bijvoorbeeld op door bij elke Petozzie (er samen voor) te zorgen dat niemand honger heeft. Figuurlijk zorgen we voor vanalles. Dat kunnen interessante sprekers, muzikanten, en activiteiten zijn die de hoofden van de mix aan creatieven vullen. Maar ook een filmpremiere, campagne of kunstvertoning behoort tot de ingrediënten die een Petozzie kunnen vullen.

Waarom eten?
Creativiteit is overal terug te vinden. In ons dagelijks leven komen we het vaak nog volop tegen in de keuken. Daar worden smaken gecombineerd, ingrediënten uitgetest en staat er naast het standaard kostje ook regelmatig iets nieuws op het menu. Om creatieve ideeën uit te wisselen is een bijzondere maaltijd daarom een ideale gelegenheid. Laten we elkaar dus inspireren met een hapje erbij.

Historie van het ‘Petozzie’
Petozzie is een echt Brabants woord voor stamppot. “Van oudsher bestaat er in de eetgewoonten en spreektaal een onderscheid tussen dagelijkse soep en ‘goei soep’. De dagelijkse soep was vooral voedzaam en was een stevige soep, die van erwten, groenten of bonen werd gemaakt. Deze soep werd wel eens als maaltijd opgediend en in sommige gevallen aangeduid als ‘potagie’, een aanduiding die als ‘petazzie’ of ‘petozzie’ ook wel gebruikt wordt voor stamppot.” (bron: www.thuisinbrabant.nl) De switch van soep naar stamppot blijft voor ons ook nog een raadsel.

Heb je iets met eten?
Laat het ons weten. Jouw inbreng is cruciaal voor de smakelijk mix. We zoeken creatieven, koks, kunstenaars, ondernemers en culinair kanjers die een Petozzie op willen zetten.

Leave a Reply